Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a fost revocat, sâmbătă, de către Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor, din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, după ce i s-a imputat slaba implicare în campania pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut. Radu Ţîrle nu a participat la şedinţa în care a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, fiind plecat din ţară.

"Am decis revocarea din funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor a domnului Ţîrle cu majoritate de voturi, cu precizarea că nu îi retragem, totuşi, sprijinul politic. Motivul este neimplicarea, într-o măsură suficientă, a domniei sale în ultima campanie electorală", a declarat preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa.
Popa a spus că sancţiunea aplicată de PNL preşedintelui Consiliului Judeţean este un avertisment, dar că, în continuare, partidul îl susţine pe Radu Ţîrle pentru activitatea sa la nivel administrativ. "PNL îi acordă domnului Ţîrle în continuare sprijin politic pentru activitatea sa de la Consiliul Judeţean, iar acest sprijin este o garanţie că domnia sa va avea baza pentru o prestaţie superioară celei pe care a avut-o până acum", a afirmat Popa. Liderul liberal a adăugat că "Ţîrle va trebui să dovedească pe viitor ataşamentul său faţă de culorile liberale şi faţă de consilierii şi primarii liberali". Revocarea din funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor are loc ca urmare a faptului că Ţîrle a fost considerat "indisciplinat" de către conducerea organizaţiei judeţene a liberalilor. Radu Ţîrle nu a participat la şedinţa în care a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, fiind plecat din ţară. Radu Ţîrle a fost, până în anul 2008, senator PD-L şi, cu o lună înainte de alegerile locale, a fost primit în PNL, iar după alegerea sa ca preşedinte al CJ i s-a oferit şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL.