Bihorenii se pot lăuda, începând de ieri, că mai au un reprezentant în administraţia centrală. Gheorghe Sârb, fostul prefect de Bihor şi deputat PD-L, ocupă de ieri funcţia de secretar general la Ministerul Sănătăţii, instituţie condusă tot de un bihorean.

 

Potrivit lui Gheorghe Sârb, numirea sa a fost fost făcută printr-o decizie a premierului, publicată ieri, care prevede că se aplică "principiul mobilităţii" din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică de secretar general al Ministerului Sănătăţii. Potrivit atribuţiilor din fişa postului, secretarul general al MS va coordona activitatea aparatului propriu din minister şi va asigura legalitatea actelor care vor fi emise de reprezentanţii acestei instituţii. "În cursul acestei zile (ieri - n.r.) a fost emisă decizia mea de numire în funcţia de secretar general la Ministerul Sănătăţii. Acest lucru s-a făcut în baza principiului mobilităţii. Eu sunt înalt funcţionar public. Printre atribuţiile care îmi revin se numără pregătirea actelor normative emise de MS, dar şi coordonarea activităţii aparatului propriu", ne-a declarat Gheorghe Sârb.

În vârstă de 55 de ani, fostul prefect de Bihor a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice în urmă cu 8 ani, după ce înainte de Revoluţie s-a remarcat ca şeful unui atelier frigotehnic. Între timp, Sârb şi-a completat CV-ul cu un masterat în administraţie publică şi numeroase cursuri de perfecţionare. Cariera sa politică a fost la fel de spectaculoasă. Gheorghe Sârb a fost consilier local, secretar general al Prefecturii, subprefect şi chiar prefect PDSR de Bihor până în anul 2004, când a candidat din partea acestui partid pentru un loc în Parlament, devenind deputat. După un an, Sârb a migrat la PD-L, partid în care a rămas până în anul 2008, când nu a mai obţinut o nouă candidatură. Pentru a accede într-o funcţie centrală, Sârb şi-a dat demisia din PD-L şi a obţinut titulatura de "înalt funcţionar public".