Democrat-liberalii bihoreni consideră că alegerile din 30 noiembrie au demonstrat că au reuşit să recucerească Oradea, după ce, în urmă cu şase luni, pierdeau ruşinos în faţa liberalilor la alegerile locale. Pe de altă parte, liderul PD-L Bihor a recunoscut că, faţă de alegerile locale, scorul obţinut duminică este mai mic cu aproape un procent.

Liderul PD-L, Petru Filip, ales senator în Parlamentul României, susţine că, la nivelul judeţului, s-a produs o focalizare a electoratului. Astfel, PNL a obţinut rezultate foarte bune în colegiile din zonele Aleşd, Beiuş şi Ştei, în timp ce UDMR, pe fondul prezenţei reduse a electoratului român la urne, a obţinut rezultate foarte bune în colegiile din nordul judeţului. "PD-L a recâştigat Oradea, ceea ce, din punct de vedere politic, este o mare realizare", a precizat Filip. În ceea ce priveşte PSD, acesta "îşi trimite în Parlament doi reprezentanţi cu mai puţină experienţă". În perioada următoare, filiala bihoreană a PD-L va face o analiză a rezultatelor, deoarece dacă în Oradea au reuşit să revină, în Bihor au pierdut din voturile obţinute la locale, deşi au 31 de primari.

La rândul său, Mihai Groza, cel care a obţinut cele mai multe voturi din partea electoratului Colegiului senatorial 4 Oradea s-a declarat bucuros că a obţinut susţinerea orădenilor. "Ştiam că vom câştiga Oradea. Să o numim o revanşă a mea personală", a declarat cel care, la alegerile locale din 1 iunie, pierdea în primul tur în faţa actualului edil-şef, Ilie Bolojan.