Cele peste 100 de femei social-democrate din cadrul organizaţiei PSD Oradea prezente joi după-amiază în Sala "Traian Moşoiu" a Primăriei Oradea, şi-au ales noua conducere. Din cele trei candidate la fotoliul de preşedinte al Organizaţiei de Femei a fost preferată Silvia Ardelean, cea care deţinea această funcţie din anul 2005.

 

Silvia Ardelean a fost reconfirmată în funcţie în urma alegerilor organizate joi în rândul organizaţiei de femei a PSD Oradea. Ea a fost votată de 55 din cele 107 femei care au participat la alegerile interne. Ardelean a fost urmată de jurista Simona Badea, care a obţinut 32 de voturi, şi de medicul Violeta Albu, care a primit 20 de voturi. Deşi competiţia trebuia să se desfăşoare între patru dintre femeile social-democrate, una dintre ele, Ramona Anghel, a renunţat la candidatură. Născută în 1958, Silvia Ardelean este membră PSD din 1998 şi ocupă funcţia de preşedinte din 2005. Ea a absolvit cursurile Facultăţii de Inginerie Chimică - Politehnica Timişoara şi a urmat un masterat în politici de protecţia mediului. În prezent, Ardelean lucrează ca şef serviciu protecţia mediului în cadrul unei companii private. Tot în cadrul întâlnirii de joi a fost stabilită componenţa noului Consiliu Municipal, care este format din 43 de persoane. Acestea au ales, în prima şedinţă, defăşurată joi seară, secretara organizaţiei - Claudia Timofte, cei trei vicepreşedinţi - Florica Bungău, Ramona Anghel şi Neli Negruţ, precum şi membrele Comitetului Executiv Municipal al Organizaţiei de Femei din cadrul PSD Oradea. Mandatul noii conduceri este de doi ani.

În altă ordine de idei, preşedintele Organizaţiei de Femei din cadrul PSD Bihor, Lia Pop, a anunţat, ieri, că la sfârşitul săptămânii viitoare vor avea loc alegeri şi în organizaţia pe care o conduce. "Competiţia este deschis", susţine Lia Pop, care a îndemnat femeile să se implice mai mult în politică, pentru a putea să rezolve problemele cu care se confruntă.