Prima reacţie a liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, cu privire la situaţia de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, a avut loc azi, la finalul unei conferinţe de presă susţinută la Consiliul Judeţean Bihor.

Lui Bolojan i s-a cerut, de către PSD şi USR, să-l demită pe inspectorul general şcolar, Horea Abrudan, în urma trimiterii în judecată a două cadre didactice acuzate de DNA de fraudarea concursului pentru ocuparea funcției de director la Şcoala „Avram Iancu” din Oradea. Abrudan este acuzat de opoziţia locală „fie de incompetenţă, fie de complicitate” în acest caz.

„Eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean sau ca preşedinte al PNL, resping orice fel de chestiune legată de un concurs aranjat. Am suferit destul de mult din cauza unor astfel de chestiuni, am şi luptat împotriva acestora ani de zile. Dar nici nu am cum să răspund eu sau altcineva de eventualele probleme în alte zone, atâta timp cât este un proces pe rol și nu e o practică să comentăm procesele pe rol”. Bolojan a adăugat că trebuie văzut cum se va termina procesul, „iar cei care se vor dovedi vinovați sigur vor plăti”.

„În privinţa competenţelor manageriale să răspundă cine trebuie să răspundă. Dacă acest lucru s-a întâmplat din vina unor oameni, aceştia trebuie să răspundă”, a mai declarat preşedintele CJ Bihor. Potrivit acestuia, în cazul lui Abrudan trebuie văzut dacă poate fi vorba de demisie sau demitere, sau de o primă avertizare, urmând ca demiterea să vină „dacă lucrurile se întâmplă în cascadă”.