Candidatul independent la preşedinţia ţării, Sorin Oprescu, s-a aflat ieri în Bihor, unde a avut mai multe întâlniri cu susţinătorii săi. În prima parte a zilei a vizitat standurile de la Târgul de Turism, după care a participat la slujba oficiată la Biserica cu Lună.

La întâlnirea cu susţinătorii, Oprescu a declarat că România are nevoie de o schimbare, de o nouă direcţie în condiţiile în care partidele politice şi-au depăşit prerogativele legale. "Totul este subordonat politic. În acest fel nu mai putem continua. Nu mai poţi fi director de şcoală fără carnet de partid, nu putem angaja portar fără carnet de partid. Trebuie să se termine cu această hegemonie politică", a declarat Sorin Oprescu. Candidatul la preşedinţie a precizat că este nevoie de un preşedinte independent la Cotroceni, pentru că partidele politice sunt subordonate cercurilor de interese. Totodată, acesta a precizat că, dacă ar ajunge preşedintele ţării, ar iniţia un referendum pentru modificarea paragrafelor Constituţiei astfel ca sistemul de vot uninominal să fie corect aplicat. Oprescu a mai adăugat că românii nu-şi doresc o republică parlamentară, cetăţenii acestei ţări dorind să-şi păstreze privilegiul de a-şi vota direct preşedintele. În ce priveşte legiferarea prostituţiei, medicul Oprescu a adăugat că este de acord cu instituirea unei "prostituţii controlate de stat, însă sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru aşa ceva". În final, Oprescu i-a îndemnat pe orădeni să iasă la vot pe 22 noiembrie. "Indiferent de opţiunea fiecăruia, vă sfătuiesc să faceţi în aşa fel încât să ieşiţi la vot. Ei vor să staţi acasă. Dar nu pot ei frauda cât pot vota românii", a mai declarat Sorin Oprescu.

Aseară, sute de spectatori au asistat la concertul formaţiei Iris, adusă în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea de candidatul independent la prezidenţiale.