Adelina Coste, a fost instalată oficial în funcţie ieri dimineaţă, în funcţia de subprefect de Bihor, din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor fiind prezent secretarul de stat responsabil de relaţia cu prefecturile, Mihai Capră. La evenimentul desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor au participat prefectul Gavrilă Ghilea, şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ, precum şi numeroşi membri ai PDL Bihor, partid din conducerea căreia a făcut parte, până săptămâna trecută, Adelina Coste. 

Înainte de depunerea jurământului de către noul subprefect, secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a salutat numirea Adelinei Coste în această funcţie, menţionând că astfel creşte ponderea femeilor în rândul înalţilor funcţionari publici. Capră a citit hotărârea de Guvern prin care fosta şefă a cancelariei prefectului a fost numită în postul rămas vacant după ce Cristian Bitea (şi el fost membru PDL) a fost trecut în rândul inspectorilor guvernamentali. Adelina Coste a jurat să respecte "Constituţia şi legile ţării" şi să facă "cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterea sa pentru binele locuitorilor judeţului". "Este un eveniment important în Instituţia Prefectului Bihor şi în Bihor faptul că azi instalăm un subprefect. Am convingerea că voi face o echipă bună cu doamna Adelina Coste. Eu am făcut echipe bune la Primăria Oradea, la Consiliul Judeţean Bihor şi la Instituţia Prefectului, cu o excepţie regretabilă (n.r. - relaţia cu fostul subprefect Cristian Bitea). Am avut o relaţie bună şi foarte bună cu Adelina Coste, care a fost şi şefa cancelariei prefectului. Cu ea m-am consultat în tot ceea ce am avut de făcut în Prefectură. A fost mâna mea dreaptă", a declarat prefectul Gavrilă Ghilea, adăugând că este convins că noul subprefect va face o treabă bună. Adelina Coste a menţionat, în discursul său, că în instituţiile statului nu există diferenţe de tratament între bărbaţi şi femei, femeile însemnând "forţă, echilibru, competenţă". "Noua mea calitate nu înseamnă o ruptură faţă de ceea ce am făcut până acum, nu am nevoie de perioadă de acomodare. Sunt pregătită să-mi exercit mandatul", a menţionat Coste, adăugând că va aplica legea în litera şi spiritul ei. De asemenea, aceasta a precizat că nu-şi propune să fie spectaculoasă "pentru că munca în administraţia publică este una de rutină, dar îmi propun să fiu eficientă în tot ceea ce voi face. Cele două noţiuni sfinte pentru mine sunt competenţă şi colegialitate".

Imediat după discurs, fostele colege din Organzaţia de Femei a PDL Bihor au precizat că, deşi sunt onorate că preşedinta lor a fost promovată în fotoliul de subprefect, totuşi, pentru ele este o pierdere, pentru că Adelina Coste a fost nevoită să-şi dea demisia din partid. La final, cei prezenţi au felicitat-o pe Adelina Coste, aceasta primind zeci de buchete de flori, majoritatea portocalii.