Partidul democrat, mai nou şi liberal şi, în funcţie de condiţiile meteo-politice, orice altă doctrină care va da bine pe moment, s-a remarcat dintotdeauna printr-o disciplină exemplară. PCR ar fi fost invidios la vremea respectivă să ştie de existenţa unui asemenea partid. Ierarhia partidului este foarte clară, astfel încât analiştii nu prea au mari bătăi de cap, când vine vorba despre PDL.

Stăpânul absolut este Traian Băsescu, supranumit şi Zeus, după care urmează ceata lui piţigoi, moare unul, învie doi, Boc şi Videanu. Dacă Videanu este supusul tipic în goana după funcţii, Emil Boc, prin prestaţia sa, depăşeşte graniţa oricărei slugărnicii. Vocaţia sa de lacheu pare a fi nativă, la aceasta contribuind şi dimensiunile sale, aflate la limita speciei umane, mai jos de el în lanţul trofic găsim bursucul şi ariciul. Cu toate acestea, micul Boc se aude că ar fi un profesor nemilos cu studenţii Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca, unde, la sesiunea recent încheiată, se spune că ar fi picat două treimi dintre studenţi. Undeva trebuie să se transforme şi micul Boc în marele Zeus şi unde altundeva mai bine îşi poate defula frustările de arendaş cocoşat, decât în faţa inofensivilor studenţi boboci? Fauna Partidului Democrat Liberal este mult prea bogată pentru a ne cantona doar în jurul lui "Emil Boc, treci la loc!", cum mai este alintat prin presă vajnicul lacheu. Pe partea feminină întâlnim exemplare la fel de interesante, dacă nu chiar mai bogate în penajul lor politic. Celebra, de acum, doamnă Udrea nu mai surprinde pe nimeni. A pornit de jos şi a ajuns repede sus, acesta fiind traiectul pe care-l urmăreşte orice politician român. Dacă la început a impresionat asistenţa masculină prin apariţii mai mult sau mai puţin decente în tot felul de tabloide, iat-o acum la taior şi gata de şefie politică în slujba marelui Zeus, care a avut mereu o slăbiciune pentru Afrodita lui Cocoş. Această transformare de imagine a Elenei Udrea vine şi pe partea ascensiunii sale universitare. Astfel, proaspăta doctorandă lucrează din greu la mapa ei profesională, aşa încât, dacă PDL va fi să ajungă la guvernare, academician doctor Elena Udrea să aibă toate atuurile pentru a putea fi numită într-o funcţie ministerială. Ultima, dar nu şi cea de pe urmă, apariţie feminină în partidul prezidenţial este nimeni alta decât fiica lui Zeus, tot o Elenă, Elena Băsescu. Votată cu o unanimitate zdrobitoare de tinerii pedei în funcţia de Preşedintă a Organizaţiei de Tineret, fata lu' tata a dinamitat orice evoluţie firească a unei cariere politice. Fotomodel a ajuns tot pe barba lui tata Zeus şi iată că acum se pregăteşte şi de acţiune politică.

Trecem peste faptul ca duduia Băsescu de abia articulează cuvintele şi pare mai degrabă coafeza partidului, decât şefa tinerilor pedişti şi ne gândim cât se poate de serios la exemplul pe care îl dă preşedintele ţării, tinerilor, şcolii şi restului societăţii, unde încă este promovată ideea de meritocraţie.
Privind la spectacolul grotesc al faunei PD-iste şi, prin extrapolare, la întreaga clasă politică, ajungi să te gândeşti că faţă de această ţară nu ai decât singurul atu pe care îl are un bărbat în relaţia cu o femeie, şi anume acela de a o părăsi...