Dorel Vesa acuză Direcţia Regională Vamală de fraudă


Agenda politică
Ioan Mircea Paşcu, la Oradea

Eurodeputatul social-democrat Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase, se află azi la Oradea, unde participă la şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Bihor. Membrii Consiliului se întrunesc la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, urmând să valideze lista de candidaţi pentru Parlamentul European propusă de PSD. Ioan Mircea Paşcu este unul dintre candidaţi, propus de filialele din regiunea de nord-vest a ţării.

Candidaţii PD, primii pe buletinul de vot
În urma tragerii la sorţi efectuate ieri de preşedintele Biroului Electoral Central, candidaţii PD vor ocupa prima poziţie pe buletinele de vot la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie. Lista PD va fi urmată, în ordine, de cele ale PRM, PNL, PSD, UDMR şi PC. La extragerea partidelor neparlamentare, prima formaţiune a fost PNŢCD. Acest partid va fi urmat de Partida Romilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD şi Partidul Alianţa Socialistă. Potrivit legii privind alegerea de membri în Parlamentul European, ultima poziţie pe buletinul de vot va fi ocupată de candidatul independent Ladislau Tokes.


Vesa acuză Direcţia Regională Vamală de fraudă
Candidatul independent la Primăria Oradea, fostul vameş Dorel Vesa, a declarat că s-a ajuns la o corupere generalizată a instituţiilor statului. Acesta a acuzat Direcţia Regională Vamală Oradea de fraudă, exemplificând prin două adrese, trimise de Direcţia Controlului Financiar de Stat Bihor din anul 1998, prin care se cerea luarea unor măsuri cu privire la importul a peste 30 de mijloace de transport destinate unor fundaţii din Bihor. Vesa susţine că deşi maşinile au fost importate în regim de donaţie, ceea ce presupunea că vor fi folosite exclusiv de fundaţiile din Oradea şi Cihei, ele au fost date în comodat unor societăţi comerciale.

Vesa, faultat de conducerea PSD Bihor
Candidatul independent Dorel Vesa, fost membru PSD, a declarat că preşedintelui PSD Bihor şi preşedintelui executiv al formaţiunii, Mihai Bar, respectiv, Alexandru Retegan, le-a fost frică de posibilitatea ca Vesa să câştige fotoliul de primar al Oradiei şi că acesta va prelua conducerea filialei judeţene. "Am fost singurul care şi-a depus candidatura legal, având toate documentele şi acceptul organizaţiei 9 din Oradea, în timp ce Chelemen şi Claudiu Pop, nu. Ulterior, văzând că Bar nu e de acord cu candidatura mea, s-a înscris şi Dan Matei", susţine Vesa, care este de părere că social-democraţii bihoreni nu au nicio şansă la alegerile de anul viitor.

Reducerea TVA la produsele de bază, dezbătută în camera Deputaţilor
Preşedintele PC Bihor, Octavian Bara, a declarat că iniţiativa conservatorilor privind reducerea TVA la produsele de bază se apropie de succes. Bara susţine că proiectul a trecut deja de Senat, urmând să fie dezbătut în Camera Deputaţilor, care este camera decizională. Totodată, Bara a precizat că proiectul se bucură de sprijin şi din partea social-democraţilor.

Ministrul Borbely, ameninţat cu instanţa
Conservatorii cer emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se prelungească contractele chiriaşilor din casele naţionalizate. Totodată, preşedintele PC Bihor, Octavian Bara, a anunţat că partidul din care face parte a trimis o scrisoare premierului prin care-l anunţă că îl vor acţiona în instanţă pe ministrul Laszlo Borbely, pentru că nu a prevăzut cei 2% pentru construcţia de locuinţe pentru aceşti chiriaşi. "Datoria Guvernului este să repare această greşeală", a declarat Octavian Bara.

Medicii de familie din mediul rural nu-şi respectă programul
Vicepreşedintele PC Oradea, Traian Bodea, a declarat că a primit multe sesizări din partea unor locuitori din comunele Roşia, Spinuş şi Sâmbăta, cu privire la nerespectarea programului medicilor de familie din aceste localităţi.


"Numai Raita poate să spună dacă s-a temut de concurenţă"
Preşedintele PNG-CD Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat că fostul lider al organizaţiei orădene şi-a prezentat demisia luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent municipal în care s-a stabilit candidatul acestei formaţiuni la fotoliul de primar al Oradiei. În aceste condiţii, membrii Biroului l-au votat pe secretarul general al organizaţiei, Dan Păcală, pentru a reprezenta partidul în cursa electorală din vara anului viitor. Totodată, locul rămas vacant în urma demisiei lui Raita a fost ocupat de prim-vicepreşedintele Claudiu Gligor, apropiat al lui Raita, împreună cu care a venit de la PC.