Liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a recunoscut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile penstru stabilirea candidaţilor USL la nivelul judeţului întâmpină probleme. Liberalul susţine că este posibil ca doar la municipiul Oradea şi la Consiliulul Judeţean USL să aibă candidaţi comuni.

"Nu e obligatoriu să avem peste tot candidaţi unici", a declarat Cornel Popa, care a adăugat că, deocamdată, listele de candidaţi sunt "în chinurile facerii". Liderul PNL Bihor susţine că şi-ar dori ca, în urma negocierilor purtate cu colegii din PSD, să se ajungă la o înţelegere prin care cele două partide să aibă cât mai mulţi candidaţi comuni la alegerile locale din luna iunie. Popa a lăsat să se înţeleagă că nici măcar în oraşele unde PNL are primari în funcţie nu e sigur că PSD îi va susţine în cursa electorală. Astfel, până acum, este cer doar faptul că USL va susţine candidatura liderului PNL Bihor la preşedinţia Consiliului Judeţean şi cea a lui Ilie Bolojan pentru fotoliul de primar al Oradiei. În plus, "s-a ajuns la un acord penstru ponderea candidaţilor PSD şi PNL atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor", însă Popa nu a dat detalii cu privire la algoritmul stabilit în cadrul USL. În altă ordine de idei, senatorul Cornel Popa a anunţat că şi-a donat indemnizaţia de parlamentar, în valoare de 4.097 lei, pentru achiziţionarea de consumabile necesare funcţionării angiografului de la Spitalul Judeţean Bihor. Beneficiară este Asociaţia Ladislau Szegedi, o asociație caritabilă, care contribuie la finanțarea angiografului de la Spital și care îi va putea folosi exclusiv doar pentru achiziționarea de consumabile pentru angiograf.

Asociaţia Ladislau Szegedi funcţionează în Oradea, având sediul pe Str.Republicii nr.23, ap.3, cont IBAN : RO18 RNCB 0032 0505 8761 0001 deschis la BCR Oradea.