USR Bihor solicită demisia lui Pasztor Sandor din funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, după ce președintele Consiliului Județean Bihor a fost prins la pescuit și amendat de polițiști cu suma de 5.000 lei. USR amintește că Pasztor este și vicepreședinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Județean.

”Este inacceptabil ca o persoană care ar trebui, prin comportamentul său, să dea un exemplu comunităţii datorită poziției pe care o ocupă să încalce ordonanțele militare și legile României. Fapta lui Pasztor Sandor este cu atât mai gravă cu cât acesta este desemnat și vicepreședintele Comitetului pentru Situații de Urgentă Județean care gestionează la nivelul județului Bihor situația creată de Covid-19”, precizează USR Bihor. După ce a fost prins și amendat, Pasztor Sandor a scris pe facebook că regretă sincer atitudinea nedemnă pe care a avut-o și și-a cerut scuze. ”Scuzele, exprimate public doar pentru că a fost descoperit la pescuit pe balta din Cetariu, nu sunt suficiente. Sute de mii de bihoreni stau în casă să protejeze sănătatea și viață semenilor, în timp ce afacerile și locurile lor de muncă sunt în pericol, iar în acest timp Pasztor Sandor merge la pescuit pentru că nu a cedat ispitei, după cum afirmă în așa-zisele scuze postate pe Facebook. Este inadmisibil că însuși președintele CJ Bihor să nu respecte indicațiile autorităților privind distanțarea socială și statul în casă în această perioadă de grea încercare pentru noi toți”, acuză USR Bihor, care cere și demisia adjunctului Gărzii Forestiere Oradea, Nicolae Timaru, prins și el la pescuit împreună cu președintele CJ Bihor. De asemenea, USR cere Inspectoratului Județean de Poliție să facă publice numele tuturor funcționarilor publici din anturajul președintelui Consiliului Județean care au incălcat ordonanțele militare.

„Această atitudine de privilegiați pe care o manifestă policieni și funcționari publici ca și când li se cuvin toate privilegiile și ca și cum legea nu ar trebui să li se aplice este inadmisibilă și trebuie sancționată de cetăţeni și de instituții. Nu vorbesc de pensiile speciale sau de tunurile din bani publici, vorbesc despre aroganța de grof medieval a domnului Pasztor Sandor, care își bate joc de tot sacrificiul oamenilor obișnuiți și iese la pescuit alături de slugile domniei sale. Pentru că nu mai poate să vâneze animale exotice pe mii de euro prin resorturi de lux, Sandor from Hungary cum se auto-denumește s-a hotărat să își omoare plictiseală la baltă din Cetariu. De când a început această criză, președintele CJ, fiind și vicepreședintele Comitetului pentru Situații de Urgentă Județean, a strălucit prin absență, la fel ca și pană acum. USR Bihor consideră că orice în afară de o demisie este prea puţin pentru această imensă sfidare”, a declarat președintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean.