Prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean al PSD Bihor se desfăşoară azi, 3 iulie, de la ora 10.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. Întrunirea se anunţă a fi una furtunoasă, având în vedere că Mihai Bar a anunţat că s-a răzgândit în ceea ce priveşte demisia din partid, în timp ce mulţi dintre social-democraţi consideră că nu mai are ce căuta în PSD după ce şi-a acuzat colegii de "atitudine duplicitară". Pe de altă parte, CJ al PSD Bihor trebuie să aleagă celelalte funcţii de conducere, bătaia fiind pe funcţia de prim-vicepreşedinte, dar şi pe modul de împărţire a funcţiilor de vicepreşedinte.

Ales membru în Consiliul Judeţean al PSD Bihor, Mihai Bar a anunţat că intenţionează să participe la şedinţa de azi, chiar dacă săptămâna trecută şi-a dat demisia din partid. "În acest moment, Mihai Bar nu mai are calitatea de a participa la şedinţa Consiliului Judeţean, pentru că nu mai este membru de partid", a declarat preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang. Acesta a menţionat că, după ce a primit vineri, 25 iunie, demisia prin fax a lui Mihai Bar, a vrut să o pună deoparte, presimţind că va reveni asupra acestei decizii, însă, după comunicatul de presă dat publicităţii de Mihai Bar luni, 28 iunie, în care "şi-a făcut colegii trădători şi mincinoşi", Mang a luat decizia să aplice prevederile statutului în acest caz. "În PSD nu poţi reveni asupra demisiei. Conform statutului, dacă vrea să fie membru de partid, trebuie să depună o nouă cerere de adeziune la organizaţia de bază. Dacă nu făcea acea declaraţie, poate rupeam demisia", a afirmat Mang. Pe de altă parte, acesta a menţionat că a primit telefoane din partea unor colegi de partid "profund revoltaţi" de cele afirmate de Mihai Bar în comunicatul său de presă, care i-au spus "că nu pot decide singur cui îi rup demisia şi cui nu şi că nu pot să nu iau în considerare demisia. Trădătorii şi mincinoşii nu mai vor să lucreze cu Mihai Bar. Nu putem să ne dăm demisia după ce ne înjurăm colegii, apoi să revenim în partid pentru ca mâine să-i înjurăm din nou". De asemenea, Ioan Mang a menţionat că social-democraţii bihoreni "nu au înghiţit" declaraţiile făcute de fostul lor coleg. "Dacă ar fi să-i dau un sfat, ar fi să asculte de fetele sale, care i-au recomandat să se ocupe de afaceri. De multe ori, e vai de părinţii care nu ascultă de copii. Era foarte bine dacă nu se ajungea aici", a mai adăugat liderul PSD Bihor. În ceea ce priveşte prezenţa lui Mihai Bar la cele două şedinţe ale Consiliului Judeţean Bihor din această săptămână, Ioan Mang a precizat că se aştepta ca, în urma demisiei din partid, acesta să nu se mai prezinte în Consiliu, deoarece nu mai este membru de partid. "Am vrut să fac un gest elegant şi să-i dau ocazia să se retragă singur. Va trebui să trimitem o adresă Consiliului Judeţean în care să explicăm că domnul Bar nu mai este membru al PSD şi, ca atare, îşi pierde poziţia de consilier judeţean", a menţionat Mang, adăugând că locul lui Bar în CJ Bihor va fi luat de Doina Corb.
În şedinţa de azi, cei 170 de membri ai Consiliului Judeţean al PSD Bihor vor trebui să aleagă noile structuri de conducere. Având în vedere că pentru funcţia de prim-vicepreşedinte bătălia se dă între liderul PSD Oradea, Claudiu Pop, şi deputatul Ioan Sorin Roman, primarii social-democraţi au propus să se renunţe la această funcţie "ca să nu fie război". În aceste condiţii, ar urma să se suplimenteze numărul funcţiilor de vicepreşedinte.