Parohia Greco-Catolică ,,Adormirea Maicii Domnului” Oradea, împreună cu preoţii de la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” şi cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, organizează, astăzi, 28 martie, de la ora 18.00, procesiunea Calea Crucii.

Se spune că, în viaţă, fiecare creştin trebuie să aleagă calea ce o va urma: fie calea Crucii, care poate aduce suferinţe, dar şi bucuria duhovnicească de a fi cu Cristos, fie calea lumii, care oferă bucurii efemere, dar dă frâu liber remuşcărilor lăuntrice.

Spre sfârşitul Postului Mare, în fiecare an, părinţii franciscani de la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului” din Oradea, împreună cu tinerii parohiei, organizează procesiunea „Calea Crucii”. În acest an, evenimentul are loc astăzi, 28 martie, de la ora 18.00, în Parcul Olosig, de lângă biserică.

„Această rugăciune este specifică franciscanilor, dar şi întregii biserici universale. În oraşul nostru există deja o tradiţie de câţiva ani buni, în trecut fiind organizată pe Dealul Ciuperca”, ne-a declarat pr. Iulian Robu, parohul Mănăstirii Franciscane „Maica Domnului”. Cei care vor anima această rugăciune sunt tinerii din grupul „Allegria” al bisericii.

„Evenimentul se doreşte a fi unul spiritual de meditaţie şi reculegere. Ne adresăm copiilor, tinerilor, credincioşilor tuturor confesiunilor din oraş şi se doreşte a fi unul de aducere aminte a morţii şi învierii lui Cristos”, a menționat interlocutorul nostru. La procesiune vor fi prezenți episcopii Virgil Bercea și Laszlo Bocskei.