Tineri, bătrâni şi copii au participat, în număr frumos, de Rusalii, la Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de la ora 10.00. La Biserica din cartierul Ioşia Nord, care duminică şi-a sărbătorit hramul, credincioşii l-au avut în mijlocul lor pe părintele Marcel Boloş, numit recent în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Preotul şi-a început cuvântul de învăţătură urându-le celor prezenţi „La mulţi ani!" cu ocazia hramului bisericii lor, un frumos lăcaş de cult care s-a înălţat prin osteneala celor doi preoţi slujitori, Vasile şi Felix Bicăzan, şi a bunilor credincioşi din această parohie. "Cu efortul susţinut al celor doi preoţi şi al dumneavoastră, aţi reuşit să ridicaţi această frumoasă biserică. Să vă ajute Dumnezeu să duceţi lucrările la bun sfârşit! Este important efortul dumneavoastră susţinut, dar ar trebui ca şi cei care sunt astăzi în conducere să ajute Biserica, pentru că este locul unde Hristos se află cu noi", le-a spus preotul credincioşilor. Boloş le-a vorbit apoi despre semnificaţia şi importanţa deosebită a sărbătorii Rusaliilor şi a făcut o comparaţie între prima comunitate creştină şi creştinii de astăzi. "Primii creştini erau modele exemplare pentru ce înseamnă trăirea vieţii lor în Iisus Hristos. Comuniunea dintre ei era perfectă. Unde suntem noi astăzi? Unde sunt familiile de tineri care ar trebui să fie prezente în biserică, pentru că nu e un efort prea mare să petreci câteva ore aici, unde lucrarea lui Hristos este desăvârşită", a mai spus preotul. Sfânta Liturghie a continuat cu împărtăşirea copiilor, după care părintele Vasile Bicăzan a mulţumit credincioşilor care au ajutat la pregătirea celor necesare pentru sărbătorirea, aşa cum se cuvine, a hramului bisericii.

În final, a avut loc sfinţirea spicelor de grâu şi a ramurilor de tei, care au fost împărţite celor prezenţi, după care credincoşii au fost miruiţi şi au primit anafură. Fiind hramul bisericii, fiecare a primit şi un pachet cu cozonac.