Copiii din parohia Ioșia Nord - Oradea au prezentat, în prima zi de Paște, un frumos program de pricesne și poezii creștine.

„Hristos a Înviat din morți,/ Cu moartea pe moarte călcând,/ Și celor din morminte,/ Viață daruindu-le!”, au cântat copilașii într-un glas.

Pregătiți de doamna preoteasă, prof. Flori Bicăzan, copiii au adus vestea Învierii lui Hristos în inimile credincioșilor din Biserica cu hramul „Sfântul Duh Mângâietorul”, îmbrăcați în frumoase costume populare.

„Hristos a Înviat! Ce vorbă Sfântă!/ Îţi simţi de lacrimi calde ochii uzi/ Şi-n suflet parcă serafimii-ţi cântă/ De câte ori creştine o auzi...”

Sunt versurile de început ale poeziei „Hristos a Înviat”, de Vasile Militaru, un moment tulburător de aducere aminte și o invitație la o lume mai bună, prin iubire.

La final, copiii au fost răsplătiți cu prescură și ouă roșii.

„Momentul copiilor a fost minunat și emoționant. Îi mulțumim din suflet doamnei preotese, Flori Bicazan, pentru inițiativă, coordonare și implicarea în realizarea acestui program!”. „Mulțumim frumos pentru tot ceea ce faceți pentru copiii noștri. Bunul Dumnezeu să vă dea Sărbători fericite și Binecuvântate”. „Întotdeauna ne bucurați sufletul! Felicitări și mulțumim!”, au fost câteva dintre mesajele transmise de credincioși pe pagina de Facebook a parohiei.