Mii de credincioşi ortodocşi din Bihor, din judeţele limitrofe, dar şi din alte colţuri ale ţării, au participat în Vinerea Luminată, de Izvorul Tămăduirii, la hramul Sfintei Mănăstiri Izbuc din Eparhia Oradiei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, împreună cu un numeros sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.

Ctitorită de vrednicul de pomenire episcop Roman Ciorogariu al Oradiei, pe locul unei străvechi vetre de sihăstrie românească, în preajma unui izvor cu ape tămăduitoare, Mănăstirea Izbuc îşi serbează în fiecare an, la Izvorul Tămăduirii, primul hram, încă de la sfinţirea primei ei biserici, la 15 August 1932. Atraşi de renumele acestei mănăstiri ,dar şi de accesul facil auto până în curtea sfântului aşezământ, în ultimii anii, tot mai mulţi pelerini îi calcă pragul pentru apa izvorului "Izbucul de la Călugări", cât şi pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, existentă în mănăstire încă din momentul întemeierii acesteia. În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţitul Sofronie a explicat semnificaţia cuvintelor Mântuitorului "Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica" din pericopa evanghelică a sărbătorii, precum şi rolul Maicii Domnului de protectoare a tuturor călugărilor şi a mănăstirilor, dimpreună cu toţi pelerinii acestora.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, soborul slujitor, în frunte cu Ierarhul, şi credincioşii prezenţi, s-au deplasat în procesiune spre izvorul din incinta mănăstirii unde a fost săvârşită Sfinţirea mică a apei. La final, toţi credincioşii au primit şi merinde pentru trup, bucate tradiţionale alese, care au întregit bucuria şi frumuseţea praznicului.