Și în acest an, cea mai veche așezare monahală din Eparhia Oradiei - jud. Bihor, atestată documentar încă din sec. XI-XII își va sărbători hramul principal „Adormirea Maicii Domnului."

 

Programul sfintelor slujbe este următorul:

Duminică, 14 august

08.00 - 12.00: Sf. Liturghie arhierească săvârșită de Ps. Sofronie, episcopul Oradiei.

19.00: Slujba privegherii, Prohodul, procesiune la izvor cu cântare și rugăciune, Paraclisul Maicii Domnului, Taina Sf. Maslu și dezlegările mari, Liturghia de la miezul nopții.

Luni - 15 august

07.00 Sfințirea apei la izvor;

08.00 - 12.00 Sf. Liturghie arhierească săvârșită de Ps. Sofronie, episcopul Oradiei împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

Din cele mai vechi timpuri, pelerinajul de Sf. Marie la Mănăstirea Izbuc este binecunoscut; mii și mii de pelerini își îndreaptă pașii spre poienița din Munții Codru Moma, pentru a o cinsti pe cea care Dumnezeu a ales-o de a naște în lume pe Fiul Său, rostind împreună cu Îngerul Gavriil: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei." (Luca 1;28)

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu - pentru dragostea Maicii Tale, revarsă mila și ajutorul Tău, peste toți care vor veni în aceste zile la vechea vatră monahală din Ardeal.

Sus să avem inimile!