În acest an, pe 24 iunie, s-au împlinit patru ani de când părintele Iulian Robu OFMConv, actualul paroh al Parohiei Greco-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, a fost hirotonit preot în Catedrala Romano-Catolică din Iaşi, de către PS Petru Gherghel.

„Vrednic este!” - așa a răsunat, spre înaltul cerului, convingerea credincioșilor din Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iaşi, când, pe 24 iunie 2016, un grup de teologi au fost hirotonisiți preoți, pentru a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu și a aduce bucurie și speranță în sufletele credincioșilor. Printre ei s-a aflat și părintele Iulian Robu OFMConv, actualul paroh al Parohiei Greco-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” și rector al Sanctuarului Eparhial „Maica Domnului” din Oradea.

„Felicitări, părinte Iulian! Credința, însușită cu statornicie, pe care o dăruiți și o propovăduiți, să ne lumineze sufletele tuturor! Dumnezeu să vă aibă întotdeauna în paza Sa, să vă ajute să puteți predica Evanghelia, cu elocință și inspirație, și să puteți sluji, în continuare, cu evlavie, la Sfântul Altar! Mulțumim Domnului că sunteți în mijlocul nostru!”, este mesajul transmis părintelui Iulian Robu de către un grup de credincioși ai Parohiei Greco-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.

Pr. Iulian Robu OFMConv s-a născut la 3 februarie 1988, în localitatea Săbăoani, judeţul Neamţ. A primit sacramentele iniţierii creştine în parohia Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail Arhanghelul” din Săbăoani.

A absolvit Şcoala Gimnazială în anul 2003, în aceeaşi localitate. A absolvit Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, în anul 2007. A urmat Postulandatul Franciscan, 2008, la Huşi, judeţul Vaslui.

A făcut profesiunea simplă la 6 septembrie 2009, în Biserica ,,Sfânta Treime,, din localitatea Prăjeşti, judeţul Bacău. A absolvit cursurile Facultăţilor de filosofie şi teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman în anul 2016. Este licenţiat în filosofie şi în teologie. La 7 septembrie 2014, a intrat definitiv în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, prin profesiunea solemnă care a avut loc la Galaţi, în parohia ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

În data de 4 octombrie 2015, la Institutul Franciscan, a primit diaconatul de către PS Aurel Percă. A fost hirotonit preot la data de 24 iunie 2016, în Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iaşi, de către PS Petru Gherghel.

Imediat după preoţie, a activat ca părinte misionar în Conventul „Sfântul Anton de Padova” din Beirut, Liban, 1 septembrie 2016-15 ianuarie 2017.

La începutul anului 2017, primeşte ascultarea ca frate de comunitate la Mănăstirea Greco-Catolică „Maica Domnului” din Oradea, la data de 25 ianuarie 2017. Din data de 1 septembrie 2017, Iulian Robu este numit preot paroh al Parohiei Greco-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, de către PS Virgil Bercea, pentru ca, prin Decretul numărul 844/9.08.2018, să fie numit, de către episcopul greco-catolic de Oradea, în funcția de rector al Sanctuarului Eparhial Greco-Catolic „Maica Domnului” din Oradea.