Cu ajutorul lui Dumnezeu, preoții și credincioșii din Parohia Ortodoxă Română Oradea-Vii, au trăit, la Sfânta Liturghie de Rusalii, momente de aleasă bucurie duhovnicească.

Peste 1.000 de credincioşi - tineri, vârstnici, dar şi copii - au participat, duminică, la Biserica Albastră, la Sfânta Liturghie de Rusalii, care a fost oficiată de toți cei trei preoți ai bisericii - Gheorghe Nemeş, Viorel Samaşca-Nemeş şi Adrian Popovici. Părintele Viorel Samaşca-Nemeş a rostit un bogat și frumos cuvânt de învățătură, atmosfera fiind înălțătoare şi datorită cântărețului teolog Teofil, care, în timpul slujbei religioase, a oferit răspunsurile la serviciile religioase, iar tot poporul credincios, de la mic la mare, l-a urmat în frumoasele cântări bisericești. Și de această dată, biserica a fost arhiplină, sute de oameni îmbrăcând frumos prin prezența lor acest lăcaş de cult. La intrare, credincioşii au luat spice de grâu, cu care au intrat în biserică, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Gheorghe Nemeş a ieşit cu busuiocul şi cu apa sfințită pentru a le sfinți. A fost un sentiment deosebit de frumos şi înălțător pentru toți cei prezenți să poată participa la Sfânta Liturghie de Rusalii, un moment aparte fiind acela în care părintele Gheorghe Nemeş le-a urat La mulți ani tuturor sărbătoriților. Printre ei, s-a aflat şi o credincioasă, Reghina Popa, care a împlinit 95 de ani, iar preoții și credincioşii prezenți i-au cântat La Mulți Ani. Femeia vine duminică de duminică la biserică, iar la fiecare început de lună, se împărtășește. În încheiere, părintele Gheorghe Nemeș, în calitate de coordonator al proiectelor ce se derulează la Așezământul cultural - social Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a mulțumit tuturor credincioșilor care au donat pentru bătrânii, bolnavii singuri și copii orfani ce sunt ajutați prin acest proiect.

De altfel, în cei 50 de ani de slujire în ale credinţei noastre strămoşeşti, din care aproape 38 în calitate de preot paroh la Biserica Albastră, părintele Gheorghe Nemeş a reuşit, cu mult tact pedagogic, cu sufletul curat și cu vocea sa plăcută să atragă în jurul său şi al sfântului lăcaş un număr mare de credincioşi, fiind un desăvârşit orator, un adevărat patriot, harnic şi bun gospodar.