Persoanele consacrate - călugări și călugărițe, din Dieceza Romano-Catolică și Eparhia Greco-Catolică de Oradea, vor participa sâmbătă, 1 februarie, la întâlnirea organizată de către Episcopia Romano-Catolică.

Ziua Vieții Consacrate este o zi în care creștinii din întreaga lume se roagă pentru vocațiile vieții consacrate. Persoanele consacrate sunt acele persoane care au simţit cuvântul lui Iisus, care spune: „Cine vrea să fie desăvârşit să lase totul şi să mă urmeze”.

Sâmbătă, 1 februarie 2020, persoanele consacrate - călugări și călugărițe - din Dieceza Romano-Catolică și Eparhia Greco-Catolică de Oradea vor participa la întâlnirea organizată de către Episcopia Romano-Catolică.

În cadrul unui program variat, PS Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea, împreună cu PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, vor celebra, la ora 12.00, Sfânta Liturghie în Catedrala Romano-Catolică, la care sunt așteptați și credincioșii, pentru a se ruga împreună pentru darul vocației.

La Oradea, întâlnirea este găzduită, alternativ, de Episcopia Greco-Catolică și Romano-Catolică.

Ziua Mondială a Vieții Consacrate a fost instituită în anul 1997 de către sfântul Papă Ioan Paul al II-lea. În această zi, creștinii din întreaga lume mulțumesc pentru vocațiile existente și se roagă pentru altele noi.

Evenimentul comemorează momentul biblic în care Fecioara Maria și Sfântul Iosif îl oferă Domnului pe Isus, care se încredințează total lui Dumnezeu, ca Fiu al Său. Prin urmare, El devine exemplu de urmat, în special pentru persoanele consacrate, care doresc să-și ofere întreaga viață lui Dumnezeu.