Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea organizează, vineri, 12 noiembrie, ora 09.00, workshop-ul cu tema: Relevanța Sfintei Scripturi în preocupările tinerilor teologi.

Conform hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 14-15 noiembrie 2006, ziua de 13 noiembrie a fiecărui an bisericesc este dedicată ca zi de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului şi Ziua Bibliei.

În acest sens, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea organizează, vineri, 12 noiembrie, ora 09.00, workshop-ul cu tema: Relevanța Sfintei Scripturi în peocupările tinerilor teologi.

La lucrările acestei manifestări științifice, care se vor desfășura online, vor participa cadrele didactice, studenţii și masteranzii facultăţii.

Instituirea unei astfel de zile în cursul anului bisericesc dedicată Bibliei are ca scop primordial conştientizarea fiecărui creştin de datoria morală de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul normativ al acesteia în formarea duhovnicească a credincioşilor și în viaţa liturgică.