La Mănăstirea Izbuc, cea mai veche Mănăstire din județul Bihor, atestată încă din secolele XI-XII, în luna august, rugăciunea monahilor și a pelerinilor se împletesc și se înalță spre cer cu mai multă stăruință, odată cu începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

După o tradiție de peste 15 ani, în prima duminică din fiecare lună se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Astfel, și anul acesta, Duminică, 4 august, pelerinii sunt așteptați să participe la un program liturgic care va începe la ora 7 cu rânduiala Ceasurilor, Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos și Sfânta Liturghie. De la ora 10.00 se va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Rugăciuni de dezlegare pentru toți cei prezenți și familiile lor. La final se va face ungerea cu untdelemn sfințit și binecuvântarea tuturor cu apă sfințită de la izvorul tămăduitor din incinta Mănăstirii.

De sărbătoarea împărătească a „Schimbării la Față a Domnului”, marți, 6 august, unul dintre hramurile Mănăstirii Izbuc, sfintele slujbe vor începe din ajun, luni, 5 august, de la ora 19.00, cu Slujba Privegherii, procesiunea la Izvorul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului, Taina Sfântului Maslu și Rugăciuni de dezlegare, încheiate cu Sfânta Liturghie de la miezul nopții. Apoi, în ziua de 6 august, praznicul va debuta la ora 07.00, cu Sfințirea mică a apei la Izvorul Maicii Domnului, iar de la ora 08.00 se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi.

Vă așteptăm cu mult drag să ne rugăm împreună la Mănăstirea Izbuc!