O femeie de 72 de ani din Sălard a decedat duminică, 25 martie, la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. Bihoreanca suferea de diabet și hipertensiune și fusese confirmată cu virus gripal de tip B.

Încă un deces care are ca și cauză asociată gripa. O femeie din Sălard, care se internase cu insuficiență respiratorie, a decedat duminică, în jurul orei 16.00, pe secția ATI a Spitalului Municipal.

„Doamna fusese internată pe 21 martie, cu mai multe probleme, insuficiență respiratorie etc. Pe 23 martie a fost trimisă proba la Institutul Cantacuzino și a fost confirmată cu virusul gripal B. Din păcate, pe 25 a decedat. Femeia avea mai multe afecțiuni, diabet, hipertensiune. Este al 12-lea deces în Bihor, confirmat cu gripă. Am avut 6 confirmări cu gripă de tip A și 6 cu gripă de tip B”, a declarat, pentru Crișana, Daniela Rahotă, șefa DSP Bihor.

Conform aceleiași surse, în prezent, accesul pentru vizitatori în spitalele din Oradea este limitat. Se speră totuși ca în următoarea perioadă, datorită încălzirii, numărul de răceli și gripe să scadă, iar interdicțiile să fie ridicate.