Cadrele medicale de la Departamentul de Medicină Preventivă al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor au efectuat în ultimele două zile ancheta epidemiologică a focarului de toxiinfecţie alimentară izbucnit în Oradea luni seara. În urma efectuării anchetei epidemiologice, medicii bănuiesc că cei cinci membri ai familiei internaţi luni seara în secţia Digestiv - Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Oradea s-ar fi îmbolnăvit în urma unui consum de salată de boeuf preparată cu maioneză din ou crud contaminat, care le-ar fi provocat o toxiinfecţie alimentară. Medicii aşteaptă însă rezultatele analizelor de laborator, care vor arăta cauza exactă a bolii şi tipul de toxiinfecţie alimentară. La câteva ore de la internarea celor cinci orădeni, s-au prezentat la spital alte patru persoane din locuri izolate, trei din Oradea şi una din Berechiu, comuna Sânnicolau Român. Potrivit informaţiilor furnizate de cadrele medicale ale Secţiei de Boli Infecţioase a unităţii sanitare, evoluţia pacienţilor este pozitivă, iar în cursul zilei de ieri nu au mai fost internate alte persoane cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.