Sala mare a Primăriei Oradea a fost vineri, de la ora 15.00, gazda aniversării a șapte decenii de activitate a Spitalului Clinic CF Oradea. Evenimentul a fost un omagiu adus atât celor care au lucrat în această unitate medicală în anii trecuți, cât și celor care continuă să lucreze.

 

Printre participanți s-au numărat rectorul Universității din Oradea - Constantin Bungău, managerul Spitalului Județean - Gheorghe Carp, decanul Facultății de Medicină - Adrian Maghiar, președintele CAS Bihor - Gheorghe Varga, directoarea DSP Bihor - Daniela Rahotă și city-managerul Primăriei Oradea - Dacian Palladi.

„Vrem să aducem mulțumiri personalului care a lucrat la acest spital și celui care încă lucrează pentru profesionalimul și empatia de care dau dovadă față de pacienți. Din păcate, nici ministrul Sănătății și nici cel al Transporturilor nu au putut veni la eveniment pentru că astăzi a fost ședință. Urmează o serie de evenimente științifice și academice cu ocazia acestei aniversări”, a spus, printre altele, dr. Sandor Huniadi Mircea, directorul Spitalului CF.

A urmat doctorul Adalbert Foldes, care a activat 40 de ani în cadrul Spitalului și care a punctat câteva momente importante din trecutul unității medicale.

„Vă mulțumesc că ați îmbinat 70 de ani știința cu conștiința și pentru tot ce ați făcut pentru Oradea”, a spus, la rândul lui, Dacian Palladi.

Spitalul CF Oradea are în prezent 154 de angajați și 350-400 de pacienți zilnic.