Astăzi este ultima zi în care, de regulă, se mai consumă produse de post, deoarece, începând de mâine, frigiderele bihorenilor vor fi pline de cârnaţi, fripturi şi tot felul de prăjituri. La fel cum se obişnuieşte în fiecare an, de pe masa de Crăciun a fiecărui bihorean care se respectă nu pot lipsi tradiţionalele produse din carne de porc, care, consumate în exces, pot avea repercusiuni asupra stării de sănătate.
Pentru a avea sărbători liniştite, fără probleme medicale de natură digestivă, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică reaminteşte importanţa respectării câtorva măsuri de siguranţă. Inspectorii sanitari recomandă achiziţionarea produselor alimentare de origine animală din locuri şi spaţii autorizate sanitar pentru comercializare. În felul acesta bihorenii pot evita riscul toxiinfecţiilor alimentare sau a infestării cu trichinella spiralis. Pentru evitarea colicilor biliare şi renale, a bolilor cardiovasculare (infarct miocardic, crize hipertensive, accidente vasculare cerebrale), a ulcerelor gastro-duodenale şi comelor hipoglicemice sau hiperglicemice, nu trebuie făcut abuz de alcool şi produse cu un conţinut ridicat de grăsimi animale. În ce priveşte gripa şi infecţiile căilor respiratorii, acestea pot fi prevenite, respectând câteva reguli simple, dar eficace: întărirea rezistenţei organismului cu exerciţii fizice, mişcare, plimbări în aer liber, alimentaţie sănătoasă, bogată în vitamine (legume şi fructe), renunţarea la fumat, iar vestimentaţia trebuie să fie adecvată sezonului rece. Medicii recomandă ca în cazul în care starea generală se alterează, pacientul trebuie să se adreseze la cea mai apropiată unitate medicală cu program permanent, pentru un consult de urgenţă şi instituirea precoce a tratamentului adecvat.