Bihorul calcă pe urmele altor centre din țară în care se înmulțește numărul celor depistați cu Covid-19. Conform unor surse, azi erau 27, din care doi se vindecaseră. La nivel național erau confirmate miercuri 2.460 de cazuri, fiind înregistrate 85 de decese și 252 de persoane vindecate.

Ultimele 5 din cele 27 de persoane infectate cu Covid-19 din județul Bihor fuseseră depistate la testele de marți, 31 martie. Conform Direcției de Sănătate Publică Bihor, în 1 aprilie, la ora 8.30, 274 de persoane se aflau în carantină și 2 persoane fuseseră vindecate.

Marți și miercuri, structurile teritoriale MAI din Bihor au desfășurat mai multe activități pentru asigurarea respectării normelor legale. Polițiștii bihoreni au efectuat 2.564 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 30 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau autoizolare. Au fost implicate 397 de cadre ale IPJ și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au însoțit 9 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a două centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 83 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Echipajele ISU Crișana au efectuat o misiune de transport a persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare de peste 40 de mii de lei.

 

Continuăm să ne numărăm morții

Până miercuri, 1 aprilie, la nivel național fuseseră prelucrate 26.609 teste. Erau confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre acestea, 252 erau declarate vindecate și externate, 85 decedaseră.

De la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, erau înregistrate 215 cazuri noi. La ATI, erau internați, miercuri, 57 de pacienți, dintre care 34 în stare gravă. În carantină instituționalizată erau 12.218 persoane, iar 119.218 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

MAI întocmise, prin structurile ei, 260 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Poliția și Jandarmeria au aplicat, în 24 de ore, 522 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, iar polițiștii au depistat 6.939 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiind aplicate sancţiuni de peste 11 milioane de lei.

În străinătate, 196 de cetățeni români erau confirmați cu Covid-19. Cei mai mulți, 105, în Spania, 57 în Italia și 14 în Franța. De la începutul epidemiei și până miercuri, 24 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 4 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Până pe 31 martie, au fost raportate 386.282 de cazuri în Spațiul Economic European, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.