Deoarece principala provocare cu care se confruntă personalul medical rămâne combaterea pandemiei de Covid, i-am solicitat managerului Claudiu Lupău detalii despre situația de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș. După cum declara interlocutorul nostru, veștile care sosesc dinspre secția Covid a spitalului beiușean sunt încurajatoare:

„În perioada 15 aprilie-1 mai, ne-am confruntat cu o situație mai dificilă: am avut un număr de 31 de pacienți dependenți de oxigen, sub tratament specific, patru fiind transferați, în acest interval, la Oradea. Din păcate, am avut și un deces, o persoană de optzeci de ani, cu comorbidități.

Îmbucurătoare a fost însă evoluția favorabilă a majorității cazurilor, care se regăsește și în numărul de externări. Cred că eficiența tratamentului specific și impactul campaniei de vaccinare au făcut ca în prezent să ajungem la un număr de doar șapte pacienți dependenți de oxigen internați la secția Covid”.

Cât privește viitorul apropiat, Claudiu Lupău, managerul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș, consideră că o relaxare a celor ce lucrează în sistemul de sănătate ar fi prematură:

„Caracteristica întregului an pandemic a fost lipsa de predictibilitate, prin urmare este riscant să facem estimări optimiste și trebuie să fim pregătiți pentru o creștere a numărului de internări în următoarele zile, iar în acest sens avem 23 de paturi disponibile la secția Covid.

Sper să resimțim impactul campaniei de vaccinare și să nu mai ajungem în situații-limită în privința numărului de paturi disponibile”.