Echipa managerială a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș a inițiat recent un proiect intern de îmbunătățire a aptitudinilor de comunicare ale personalului propriu, grupul țintă fiind format din asistentele șefe.

Consecvent motto-ului „Spunem ce facem și facem ce spunem!”, managerul Claudiu Lupău a menționat că proiectul este cuprins în planul de management al spitalului beiușean și era normal să fie organizat atunci când au fost întrunite toate condițiile necesare bunei desfășurări a acestuia: „În spitalul nostru implementăm un proiect mai rar întâlnit, de educație medicală. Scopurile proiectului educarea cadrelor medicale în spiritul comunicării și relaționării empatice cu pacienții și aparținătorii, precum și educarea asistentelor șefe în leadership-ul resurselor umane pe care le coordonează. Proiectul face parte din planul nostru de management, care are ca viziune creșterea calității muncii prestate de toți angajații Spitalului Municipal Beiuș”.

După cum preciza managerul Claudiu Lupău, proiectul „Educație medicală continuă” cuprinde opt sesiuni derulate săptămânal, pe parcursul a două luni, în cadrul demersului celor de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” urmând deja cea de-a treia întâlnire.

Tematica proiectului este una ofertantă și de actualitate, fiind cuprinsă în cinci module: 1. Comunicarea cu pacienții și aparținătorii, 2. Comunicarea și relaționarea în echipă, 3. Managementul resurselor, 4. Planificare și organizare și 5. Conducerea situațională.