Broccoli, o legumă cunoscută pentru calităţile ei de prevenire a cancerului, poate contribui la întărirea sistemului imunitar, încetinind procesul îmbătrânirii.

O substanţă din broccoli, sulforanul, poate activa un număr de gene antioxidante şi enzime din celulele sistemului imunitar. Acestea contribuie la prevenirea formării de radicali liberi care distrug celulele din organism. Procesele biologice normale, asociate cu alimentaţia şi respiraţia, conduc la generarea unor substanţe foarte dăunătoare, numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare şi chiar apariţia cancerului. Distrugerile de acest tip se acumulează odată cu înaintarea în vârstă. Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles furnizează antioxidanţi care previn producţia de radicali liberi. Broccoli, în mod special, conţine sulforan, o substanţă care declanşează producţia de gene şi enzime antioxidante, care pot combate procesul de oxidare celulară.