Aproape orice chinez bea cu mare plăcere, la micul dejun, un pahar de lapte de soia, care se deosebeşte foarte puţin - la gust - de laptele de vacă. În schimb, nu conţine grăsimile care se depun pe unde nu dorim.

Cât despre tofu - brânza de soia -, ea ajută semnificativ la tratarea congestiei globilor oculari, a diabetului, diareei cronice şi intoxicaţiilor cu substanţe pe bază de sulf. Ea îmbunătăţeşte activitatea splinei, stomacului şi intestinului gros, rehidratează organismul. Ba, chiar şi pentru astmul bronşic cu hemoptizie (eliminare de sânge prin tuse) poate fi folosită în următoarea formulă: se face un amestec dintr-un bol de tofu, 70 g de maltoză, jumătate de cană (125 ml) suc de ridichi negre şi jumătate de cană de apă, care se pune la fiert până la primul clocot; se împarte cantitatea rezultată în două şi se bea câte o porţie de două ori pe zi. Soia galbenă este considerată de medicii tradiţionalişti chinezi drept un remediu foarte bun în tratarea malnutriţiei la copii, a diareei şi balonărilor abdominale. Prăjită în cuptor, până degajă arome, soia galbenă măreşte secreţia de lapte post-partum. Persoanele subponderale pot să fiarbă soia galbenă prăjită şi să mănânce acest aliment la fiecare prânz şi cină, îmbunătăţind absorbţia factorilor nutritivi din alimente.