Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, anunța ieri că CNAS a alocat banii necesari decontării serviciilor medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență.

„Au fost repartizate, la nivelul întregii țări, fonduri în valoare de 38,77 de milioane de lei, acestea fiind destinate, în totalitate, decontării serviciilor medicale din centrele de permanență. În privința centrelor de permanență din județul Bihor, precizăm că au fost alocate următoarele sume de bani: 1.067.606 de lei pentru serviciile medicale prestate în luna octombrie 2023, 1.483.676 lei aferent celor din noiembrie și 1.599.042 lei pentru achitarea serviciilor medicale efectuate în decembrie anul trecut. Prin urmare, suma cumulată alocată județului nostru este de peste 4,15 milioane de lei, ceea ce acoperă integral contravaloarea restanțelor la plata serviciilor medicale prestate de medicii de familie din centrele de permanență în ultimul trimestru al anului trecut. Precizez că sumele menționate au fost virate în conturile instituției noastre chiar astăzi, urmând ca în cursul acestei zile și mâine să inițiez și să finalizăm plățile către centrele de permanență”, menţiona directorul general al CAS Bihor.

În aceste condiții, concluziona Dorel Dulău, „toate plățile către medicii de familie din Bihor, aferente serviciilor medicale prestate, inclusiv a celor din decembrie, sunt efectuate, adică suntem la zi cu plățile către medicii de familie”.