Ceai pentru însănătoşirea florei intestinale
Întreţinerea sau refacerea florei intestinale este indispensabilă unei digestii normale. Pentru aceasta, se poate utiliza un amestec din turiţă mare (10 g), rădăcini de cerenţel (40 g), frunze de nuc (10 g), răchitan (10 g), mentă (5 g), coada racului (5 g), scoarţă de stejar (10 g), cimbrişor (10 g). Se prepară decoct din 2 linguriţe amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, de preferinţă neîndulcite. Acest ceai are acţiuni antiseptice asupra florei intestinale, astringente şi calmante la nivelul mucoasei intestinale rănite. Datorită conţinutului ridicat de taninuri din stejar, nuc, răchitan şi coada racului, prin precipitarea proteinelor, procesele dăunătoare de fermentaţie şi putrefacţie sunt oprite. Menta calmează durerile şi, împreună cu cimbrişorul, completează acţiunea antiseptică asupra florei intestinale". În unele zone, cerenţelul este înlocuit cu fructe de afin.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.