Ceaiuri din amestecuri de plante
Efecte cicatrizante, antiinflamatoare şi calmante în ulcerul gastro-duodenal, precum şi în reducerea acidităţii gastrice are un amestec din gălbenele, rădăcină de lemn dulce, sunătoare, flori de muşeţel, de salcâm şi rădăcini de tătăneasă, câte 10 g din fiecare. Se prepară infuzie din 3 linguriţe amestec la 500 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 30 de minute, pentru infuzare şi se bea întreaga cantitate, în 3 reprize pe zi, după mesele principale. Indicat este şi un amestec din gălbenele, troscot, tătăneasă (20 g din fiecare) şi roiniţă (10 g). Se amestecă 1 linguriţă cu vârf din fiecare plantă cu 250 ml de apă clocotită, se infuzează 3-5 minute, se strecoară şi se beau 3 căni/zi, îndulcit cu miere de albine.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.