Pentru întărirea organismului, după perioada de iarnă, fitoterapia recomandă o cură cu ceaiuri. Se amestecă frunze de brusture (30 g), rădăcină de brusture (30 g), rădăcini de pir (30 g), conuri de hamei (20 g), frunze de trifoi (10 g) şi panseluţe sălbatice (50 g). Se prepară decoct din 1-2 linguri de amestec la cană cu apă, se fierbe 2-3 minute, apoi se lasă 10 minute să infuzeze. Se bea câte o cană de ceai cald dimineaţa, pe stomacul gol şi 1-2 căni în cursul zilei. Separat, se amestecă frunze de frasin (50 g), frunze de urzică (30 g), frunze de rozmarin (30 g), frunze de salvie (30 g) şi frunze de lămâioară (30 g). Decoctul se prepară şi se consumă la fel ca şi primul. Se alternează consumul acestor două preparate, câte unul pe săptămână, timp de 1-2 luni.