Cele mai indicate uleiuri pentru gătit
Uleiul de palmier rezistă până la temperaturi de 230 de grade, de aceea medici nutriţionişti îl recomandă ca fiind cel mai indicat ulei pentru prăjeli. Mai mult, acesta este absorbit şi digerat uşor de către organism, iar atunci când este folosit corespunzător - oferă şi beneficii organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamina A şi E şi este o sursă bogată de beta - caroten. Cel mai des folosit ulei pentru gătit este cel de floarea-soarelui. Medicii spun că acest ulei rezistă până la temperaturi de 170 de grade, după care începe să elimine substanţe toxice - cancerigene - în alimente. În plus, unul dintre principalele dezavantaje ale acestui produs este că prezintă un dezechilibru între omega 3 şi 6. Uleiul de floarea soarelui conţine omega 6 în exces, fapt ce dăunează organismului, deoarece împiedică asimiliarea de Omega-3. Uleiul de măsline este ideal pentru prăjit. ホncălzit, nu suportă modificări de structură şi îşi păstrează valorile nutritive mai bine decât cel de floarea-soarelui. Are punctul de ardere la 210 grade Celsius, substanţial mai ridicat decât temperatura ideală pentru prăjit care este de 180 grade Celsius. Mai mult, la această temperatură, grăsimile care au un punct de fum mai scăzut, precum untul, se descompun şi devin toxice pentru organism. Un alt avantaj al acestui ulei este că formează o crustă microscopică pe suprafaţa mâncării, ceea ce impiedică pătrunderea substanţelor nocive generate de procesul prăjirii şi îmbunătăţeşte savoarea mâncării.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.