Nutriţioniştii susţin că este posibil să slăbim dacă includem în alimentaţie condimente care accelerează metabolismul.

Scorţişoara. Un studiu a arătat că acest condiment are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului "rău" şi de a stimula arderea grăsimilor. Pentru rezultate vizibile, nutriţioniştii recomandă o linguriţă de scorţişoară pe zi

Piperul negru îmbunătăţeşte digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent. Nutriţioniştii susţin că arderile sunt stimulate cu 8% mai mult dacă mâncăm alimentele condimentate cu piper.

Ardeiul iute - "prietenul" curelor de slăbire. Ardeiul iute, ca şi celelalte condimente picante, precum chili, wasabi sau tabasco, pot deveni aliatele noastre atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme în exces. Condimentele iuţi cresc rata arderilor cu 25% timp de trei ore după masă

Boabele de muştar grăbesc metabolismul cu 15% în următoarele ore de după masă. Medicii spun că muştarul din comerţ este sărac în kilocalorii, aşa că poate fi folosit cu încredere, fără a ne teme de surplusul caloric

Ceapa distruge grăsimile din mâncare şi ajută organismul să elimine excesul de lichide. Pentru ca efectul să fie cel dorit, nutriţionistul recomandă adăugarea acestui condiment în mâncare în stare naturală sau înăbuşit în puţină apă.