Numărul cazurilor de gripă crește de la o săptămână la alta. Dacă până la sfârșitul anului fusese confirmat un singur caz, iar pe 27 ianuarie s-au confirmat alte trei cazuri, joi, 30 ianuarie, au fost confirmate alte cinci noi cazuri.

Direcția de Sănătate Publică Bihor a fost informată joi privitor la confirmarea a cinci cazuri de gripă, numărul acestora ajungând, în Bihor, de la începutul sezonului, la 9.

Primul dintre cazurile confirmate cu AH1N1 este al unei femei de 48 de ani, din Șoimi, nevaccinată antigripal. După debutul de pe 23 ianuarie, pacienta s-a prezentat la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea și a urmat tratament, inclusiv 5 zile cu Tamiflu. În prezent starea pacientei este ameliorată, fiind externată.

Al doilea este al unui bărbat de 50 ani, domiciliat în comuna Finiș, nevaccinat gripal, confirmat cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuș, din 22 până în 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea – Secția ATI. Evoluția bolii este mult ameliorată, în prezent pacientul este ventilat artificial și în cursul tratamentului antiviral specific cu Tamiflu.

Al treilea caz confirmat joi, și al 7-lea din toate cele existente până acum, este al unui copil de 3 ani din Oradea, nevaccinat antigripal, confirmat cu AH1N1. Micuțul a fost internat la o secție de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea pe 26 ianuarie și a beneficiat de tratament antiviral cu Tamiflu. În prezent starea clinică a pacientului este bună și a fost externat.

Cazul 8 este al unui bebeluș de doar 6 săptămâni, domiciliat în Aștileu, confirmat cu AH1N1. Cazul a fost internat în noaptea de 27 spre 28 ianuarie pe Secția ATI a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, se află în tratament cu Tamiflu, starea clinică este relativ bună, dar rămâne internat.

Ultimul caz confirmat joi este al unei femei de 29 de ani, din Aștileu, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus AH1N1 și suferind de trombocitopenie idiopatică (sub tratament cu Prednison). Cazul a fost internat în noaptea de 27 spre 28 ianuarie pe Secția boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În prezent, se află internată și sub tratament cu Tamiflu.