Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni dimineața că în România au fost înregistrate cinci noi decese la persoane confirmate cu noul coronavirus. Bilanțul morților ajunge la 156. Unul dintre decedaţi este un bărbat de 70 de ani internat la Spitalul orăşenesc din Aleşd. 

Un deces a fost înregistrat la un bărbat de 70 ani din județul Bihor, internat în secția pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd în 26 martie și transferat în ATI la Spitalul Municipal de Urgență Oradea în 27 martie. Acesta a fost confirmat cu Covid-19 în 28 martie și a murit duminică. Potrivit GCS, tot duminică a murit un bărbat de 66 ani din județul Constanța, care era confirmat cu noul coronavirus din 27 martie.

Un alt deces a fost înregistrat la o femeie de 72 ani din județul Satu Mare, internată la Spitalul Județean Satu Mare din 29 martie. Aceasta a fost confirmată cu Covid-19 în 31 martie și a murit duminică. Potrivit GCS, femeia avea un accident vascular cerebral în antecedente.

Tot duminică a murit un bărbat de 71 ani din județul Hunedoara, care era internat din 30 martie la Spitalul Municipal Hunedoara, iar din 1 aprilie a fost mutat în secția de ATI. Acesta mai suferea de diabet zaharat, BPOC și HTA și a fost confirmat cu noul coronavirus în 1 aprilie.

O femeie de 66 de ani din judul Cluj internată la Spitalul Municipal Turda, a decedat duminică. Potrivit GCS, aceasta a avut contact cu un caz confirmat, iar simptomele au debutat duminică, când a fost și internată.

Numărul total al deceselor înregistrate în România la pacienți cu COVID-19 a ajuns la 156.