După mesele grele de Paște, nutriționiștii ne recomandă să recurgem la produse mai ușoare, precum fructele sau legumele. Consultantul în nutriție și fitness, Cristian Mărgărit, ne recomandă 5 pași esențiali pentru a da „o gură de oxigen” organismului după mesele bogate de Paște.

„Primul pas pentru a ne reveni după mesele copioase este să bem mai multă apă. Putem adăuga limonadă fără zahăr, supe, ciorbe. Ne vom recăpăta mai rapid energia și vom ajuta chiar la reducerea retenției de apă”, explică Cristian Mărgărit. Pasul doi constă în consumul mai mare de legume.

„Trebuie să consumăm în special salate cu verzituri de primăvară, rucola, spanac, leurdă, untișor, măcriș. Chiar și gătite, cum ar fi urzicile. Rădăcinoasele, precum țelina, morcovul, sfecla roșie, pot fi făcute și suc. Aportul de potasiu și magneziu va ajuta la eliminarea excesului de sare”, explică Mărgărit.

Potrivit acestuia, după mesele bogate de Paște, este necesar să reducem consumul de alimente „grele”.

„Fie că vorbim de carne, ouă sau cozonac și pască, trecem acum pe alimente mai ușoare precum pește, iaurt, legume, fructe. Ele vor da pauza binemeritată aparatului digestiv, dar vor aduce în același timp și nutrienții esențiali, de care avem nevoie”, precizează consultantul în nutriție și fitness. De asemenea, trebuie să ajutăm digestia, iar ghimbirul are efecte benefice în acest sens.

„Condimentele care ajută digestia și enzimele digestive pot fi și ele de mare ajutor. Ghimbirul poate fi inclus în rețetele de carne sau chiar în limonadă. Ceaiurile hepatobiliare și extractele de plante pentru protecția ficatului, precum silimarina, sunt binevenite, mai ales pentru cine a întrecut măsura cu alcoolul”, ne sfătuiește Cristian Mărgărit.

Nu în ultimul rând, mișcarea este esențială după mesele bogate de sărbătoare.

„Soluția reală pentru arderea caloriilor în exces este să facem mișcare. La început cu plimbări în aer liber, apoi gimnastică, alergare ușoară sau bicicletă. Ar fi un start bun pentru un program de intrare în formăpentru vară, crescând intesitatea și durata, după posibilități”, precizează Mărgărit.