Sala de evenimente Emerald a găzduit, în perioada 8-10 mai, conferința „Medicina de Familie – trecut, prezent și viitor”, eveniment la care a participat și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

 

Dr. German Ramona, președinta Organizației Patronale a Medicilor de Familie din Bihor, a deschis conferința, adresând un călduros bun-venit tuturor participanților. Au luat apoi cuvântul doamna prof. univ. dr. Lucia Daina, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, alături de conf. univ. dr. Carmen Pantiș - președinta Colegiului Medicilor Bihor, conf. univ. dr. Daniela Rahotă, șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, și jr. Dorel Dulău, director al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor.

Lucia Daina a făcut o prezentare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, a secțiilor, compartimentelor, centrelor și laboratoarelor din cadrul spitalului. Au fost punctate, de asemenea, performanțele pe plan medical, precum premiere naționale și la nivel de județ din ultimii 2 ani. Prezentarea a continuat cu realizările unității sanitare din punct de vedere al proiectelor de modernizare și extindere, cu accent pe noul spital de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa, aflat în etapa de construcție și transformarea digitală. Daina a venit în întâmpinarea medicilor de familie cu soluții pentru o mai bună colaborare între medicii de familie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, cu accent pe facilitarea accesului pacientului la servicii medicale, eficientizarea traseului pacientului și buna comunicare dintre medic și pacient.

Conferința s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, de miercuri până vineri, având ca speakeri specialiști din domeniul medical și nu numai, care au abordat din diferite perspective tematici de specialitate conexe medicinei de familie și aspecte practice ale relației dintre medicul de familie și pacient și dintre medicul de familie și unitățile medicale implicate în asigurarea continuității asistenței medicale.

Conferința „Medicina de Familie – trecut, prezent și viitor”, aflată la a II-a ediție, confirmă un real succes. O felicit pe această cale pe dr. Ramona German, președinta OPMF Bihor, care, împreună cu conducerea organizației, dr. Elena Naghi, Delia Hora, Mihai Verzea și Iulian Vașadi, au reușit un eveniment medical de referință în Bihor, creditat de CMR cu 15 puncte EMC (educație medicală continuă)”, a declarat dr. Carmen Pantiș.

Conferința a fost organizată de Colegiul Medicilor Bihor și Organizația Patronală a Medicilor de Familie Bihor.