Până pe 20 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, se desfăşoară o acțiune de depistare a glaucomului. Măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi sunt gratuite, dar, dacă se constată semne de boală, stabilirea diagnosticului, prin examinarea câmpului vizual, se face contra cost.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, desfăşoară, începând de luni, 2 martie, zilnic, între orele 16.00 - 18.00, o campanie de depistare a glaucomului cu unghi deschis. Campania este, în principiu, gratuită pentru că măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi nu costă nimic.

„Stabilirea diagnosticului de glaucom la persoanele depistate cu unele semne de boală se va face ulterior prin examinarea câmpului vizual (serviciul medical contra cost)", se afirmă într-un comunicat al Spitalului. Acțiunea se desfășoară în Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, str. Republicii, nr. 37 (intrare pe Louis Pasteur), cam. 56. Programări se pot face la telefon 0359/176.900. Nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Consultăm zilnic în jur de 20 de pacienţi. Pe orădeni îi aşteaptă o echipă formată din doi doctori şi o asistentă medicală", a spus, pentru Crişana, dr. oftalmolog Mihaela Coroi.

După consultare, persoanele confirmate cu glaucom vor fi luate în evidență și vor beneficia de tratament gratuit. Glaucomul cu unghi deschis este o boală care nu are simptome, nu doare și nediagnosticată la timp poate duce la orbire.