Cum ne hrănim după Sărbătorile de Iarnă?
Un program disciplinat al orelor de masă, în funcţie de activităţile prestate, este primul lucru la care trebuie recurs imediat ce s-au încheiat sărbătorile de iarnă, a declarat ieri, Simona Tivadar, medic specialist în nutriţie şi în boli metabolice
Astfel, trebuie respectate cu stricteţe cele trei mese obligatorii (mic dejun, prânz şi cină), iar între ele să existe altele două, constituite din legume şi fructe. În prima săptămână de după sărbători trebuie evitate mâncărurile grase şi tocăturile, care au constituit deliciul meselor din această perioadă.
Medicii recomandă carnea de curcan (pieptul şi aripile), de pui şi peştele, lactatele, brânzeturile, ciorbele acrite cu zeamă de varză, multe fructe şi legume, precum şi pauză în consumul băuturilor alcoolice şi reducerea dulciurilor.
Potrivit medicului, este total interzis consumul sucurilor conservate şi al produselor de tip cartofi prăjiţi la pungă, precum şi al altor preparate ambalate.
Ceaiurile din plante cu multă lămâie şi iaurturile ar trebui să constituie baza pentru o masă de seară. "Nu încercaţi să mâncaţi seara tot ceea ce nu aţi reuşit pe parcursul unei zile întregi, pentru că, înainte de culcare, nu mai este nevoie de un aport energetic mare, iar stomacul va avea de lucru toată noaptea, obosindu-l inutil", a mai spus Tivadar.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.