O cură cu oţet natural de mere întăreşte organismul şi îl face mai rezistent la bolile sezonului rece.

Timp de 30 de zile, oţetul natural de mere preparat în casă, fără conservanţi şi alte adaosuri chimice, se administrează dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, câte două linguriţe în jumătate de pahar de apă îndulcită cu miere de albine. Oţetul se prepară din mere proaspăt rase, introduse într-un vas nemetalic sau emailat şi opărite cu apă de fântână sau de izvor (fără clor), cât să le acopere. Vasul, acoperit la gură cu o pânză umedă, se ţine la temperatura camerei timp de 10 zile, apoi se strecoară, se aruncă reziduurile, iar lichidul se amestecă în zahăr sau miere, câte 100 g îndulcitor la litrul de lichid. Se lasă din nou în vas, să se matureze şi să se limpezească, în loc întunecos şi răcoros, iar după alte 14-21 de zile, se strecoară din nou şi se păstrează la rece, în sticle. Oţetul astfel obţinut se poate folosi în mod obişnuit în alimentaţie şi în cure preventive sau terapeutice.