Cura de slăbire cu alimentaţie repetată
O metodă simplă, puţin costisitoare şi eficientă, pentru scăderea lentă în greutate o constituie cura de slăbire cu alimentaţie repetată. Ideea este de a se consuma, pe parcursul întregii zile, un singur aliment, în cantitatea dorită. Un ciclu de cură are cinci zile cu regim sever şi două zile cu alimentaţie normală, dar ponderată. Pentru a pierde 10-14 kg, cura se repetă de 7 ori, timp de 7 săptămâni, de cel mult două ori pe an.
În timpul curei nu se consumă grăsimi animale, condimente, pîine, paste făinoase, dulciuri, miere de albine, cafea şi alcool. În loc de apă se consumă ceaiuri diuretice neîndulcite. Alimentele utilizate sînt merele (ziua 1), cartofi fierţi în coajă (ziua 2), lapte fiert sau bătut (ziua 3), grîu încolţit sau orez fiert (ziua 4) şi rădăcinoase proaspete în ultima zi. Cele 2 zile de pauză pot include mîncare gătită ca pentru un regim hipocaloric obişnuit. Cura nu este indicată persoanelor anemice, copiilor, bătrînilor şi gravidelor. Pentru ca şocul schimbării bruşte a alimentaţiei să nu fie prea mare şi să nu afecteze echilibrul persoanelor mai sensibile, cura poate fi testată timp de o săptămînă şi se renunţă dacă apar fenomene de slăbiciune sau oboseală.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.