Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a anunţat că efectuează testări RT-PCR pentru depistarea SARS CoV2 (Covid-19), la cerere, persoanelor care îndeplinesc anumite condiţii. Testarea se face prin programare online, costul fiind de 200 lei.

Spitalul Judeţean a precizat că testarea se face pentru persoanele care îndeplinesc următoarele criterii: internare sau efectuarea de investigații (spital), în unități medicale din afara județului Bihor; deplasare în străinătate, din motive bine întemeiate; situații familiale deosebite; alte motive întemeiate. Persoanele fizice care solicită testarea vor accesa site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, urmând linkul:  http://spitaljudetean-oradea.ro/web/formular-cerere-de-testare-individuala-rt-pcr-sars-cov2/, unde vor găsi informațiile necesare, iar la adresa de e-mail recoltarecovid@spitaluljudeteanoradea.ro vor transmite următoarele date: formularul de cerere completat; documente justificative - pentru încadrarea în criteriile de eligibilitate (acestea vor fi analizate); dovada achitării taxei în cuantum de 200 lei. După transmiterea solicitării, în vederea programării, persoana va fi contactată (dată, oră, locul recoltării) de către personalul medical desemnat.

În cazul persoanelor juridice, contractul completat în două exemplare va fi semnat și retransmis scanat prin e-mail la adresa: spitalul.judetean@rdsor.ro. Testarea colectivă (Pool testing) se va realiza pentru companii sau hoteluri și presupune o serie de măsuri de protecție pentru persoanele cărora li se recoltează și personalul medical, pe care compania/ hotelul trebuie să le îndeplinească. Dacă se optează pentru testarea colectivă se va testa un grup mic de persoane, maximum 10, prin recoltare individuală. Mai exact, probele recoltate de la maximum 10 persoane vor fi analizate la comun. În situația în care rezultatul testului este negativ, este sigur că cele 10 persoane nu sunt infectate. În situația în care rezultatul este pozitiv, testarea individuală a celor 10 persoane este obligatorie, pentru a determina care din cei 10 este infectat. În cazul în care rezultatul testării colective (pool testing) este pozitiv, beneficiarul își asumă achitarea contravalorii testării individuale a tuturor persoanelor care au făcut parte din lotul respectiv. Testarea individuală se va realiza la prețul de 200 lei/ persoană. Informații suplimentare legate de testarea RT-PCR se pot obține la numărul de telefon 0770/338.759, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00.

Modalitățile de plată a taxei sunt: în contul bancar deschis la Trezoreria Oradea: RO42TREZ07621F330800XXXX, CUI 4208498; în numerar, la momentul recoltării. După recoltare, rezultatul va fi eliberat în maximum 48 ore.

Rezultatele testării vor fi trimise în format electronic prin e-mail, iar formularul original poate fi ridicat din Ambulatoriul integrat al spitalului (Republicii nr. 37 - vizavi de magazinul Crișul), parter, Triaj.

Și pe site-ul Spitalului Municipal se precizează că, de astăzi, 20 mai, unitatea medicală efectuează teste pentru depistarea Covid-19, contra cost. Testele se efectuează în locația de pe Republicii, Camera de Gardă Infecțioase I (intrarea din față, dinspre Magazinul Crișul).

„Programările se fac la numărul de telefon 0359.803.800 – interior 273. Programul de recoltare este de la 8.00 la 12.00, rezultatul se eliberează în 48 de ore, între orele 12.00-14.00. Costul unui test este 200 de lei”, se afirmă într-un comunicat semnat de managerul Maria Silaghi.