Dieta se ţine timp de două săptămâni, după care se începe un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe, legume, carne slabă, seminţe, cereale. Pe cât se poate, se vor evita mâncărurile gătite cu carne grasă, prăjelile, dulciurile, pâinea albă.

Micul dejun: 2 felii de ruladă de pui sau curcan; 50 g brânză de vaci; o roşie; o felie de pâine de secară sau graham; o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr. Gustarea de la ora 10.30: 1 măr/o portocală/un grapefruit. Prânz: piept de pui la grătar sau fiert (200 g) cu salată verde (salata se prepară cu ulei de măsline, zeamă de lâmaie şi puţină sare), o felie de pâine de secară şi o ceaşcă de ceai verde. Gustarea de la ora 16.00: un măr sau o portocală. Cina: Peşte slab la cuptor sau fiert sau la grătar, o salată de roşii cu castraveţi, asezonată cu puţină sare şi ulei de măsline şi un iaurt natural mic. Pe tot parcursul dietei se beau 2 l de apă plată pe zi. Masa de seară se serveşte nu mai târziu de ora 20.00. Se vor evita băuturile alcoolice.