Dieta pentru cei care lucrează la birou
Tot mai mulţi oameni lucrează din spatele unui birou. Nu e de mirare că, treptat, apare obezitatea, adusă de modul de viaţă sedentar şi de poziţia şezândă...
Iată câteva principii de bază: *Serviţi micul dejun acasă; astfel evitaţi tentaţia de a mânca una-alta în timpul conversaţiilor şi a serviciului. Neapărat luaţi cu dumneavoastră la lucru o gustare, astfel nu veţi simţi foamea în cursul zilei * În timpul pauzei de prânz consumaţi o salată sau o supă dietetică *Masa principală a zilei serviţi-o acasă, după lucru. Dacă lucraţi până târziu, găsiţi un pic de timp pentru o ieşire la restaurant sau la bar, mâncaţi încet, fără grabă. Francezii sunt supli nu numai pentru că sunt pasionaţi ai sporturilor ci şi fiindcă se delectează cu pioşenie cu fiecare îmbucătură de mâncare. Înainte de culcare mâncaţi un fruct sau beţi un suc de legume *Nu săriţi peste mese deoarece, mânaţi de foame, veţi mânca prea mult de o dată *Nu uitaţi de exerciţii. Chiar şi la birou, vă puteţi mişca: rotiri şi forfercări cu braţele, aplecări ale trunchiului, capului şi gâtului. Plimbaţi-vă prin birou, vizitaţi colegele şi colegii la locurile lor de muncă. Nu uitaţi acest element foarte important al dietei: mişcarea înseamnă sănătate! Vă propunem şi un meniu: Ca băutură - un înlocuitor de cafea sau un ceai, de preferinţă cu lapte slab, dar fără zahăr. Perfect ar fi un pahar de lapte slab, o doză de kefir sau de iaurt. Mic dejun: 2 felii de pâine prăjită unse subţire cu unt, 2 felii de şuncă, câteva stafide. Gustare: 1 măr sau 2 morcovi. Dejun: Salată de legume (se taie un castravete, o ceapă mică, un ardei, câteva ridichi, 150g brânză feta light, se adaugă sare şi piper, se amestecă) sau salată de peşte (150g ton în ulei, se strecoară grăsimea, se taie un ou tare, o roşie şi o ceapă, se adaugă condimente, se amestecă). Cina: Orez cu legume: Se amestecă 100g de orez fiert cu 250 g legume şi ciuperci înăbuşite în ulei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.