Pentru a pierde constant din greutate şi a avea un organism sănătos există o soluţie simplă, dar foarte eficientă.

Soluţia constă în înlocuirea, zilnic, a uneia dintre mesele de prânz sau cină cu unul dintre produsele din următoarele grupe: roşii, gogoşari, varză, gulie, sfeclă; pere, gutui, ardei gras; salată verde, ceapă, ştevie, spanac, sparanghel. În rest, puteţi consuma aproape orice, fără excese. Eliminaţi din regimul alimentar grăsimile de orice fel, prăjelile, excesul de sare, alcoolul şi zahărul. Alternaţi zilnic carnea slabă de vită cu peştele, pieptul de pui sau carnea de curcan, fără piele, în doze de maximum 150 grame la o masă, preparate fie în fiertură, fie pe grill, fără grăsime. Liber la legume fierte, fructe (fără banane sau frunte care conţin mult amidon). Încercaţi să eliminaţi total pâinea, sau dacă nu, limitaţi-vă la o singură felie de pâine neagră sau din cereale. Cartofi, maxim un cartof mediu la o masă, asortat cu legume fierte. Pastele făinoase, maxim 100 grame la o masă. Încercaţi cu încredere câte o mămăliguţă cu brânză proaspătă şi slabă de vaca şi iaurt, şi încercaţi să treceţi pe paste făinoase din porumb, care nu conţin gluten. Astfel, veţi avea o alimentaţie completă şi, totodată, veţi pierde din surplusul de greutate fără eforturi. În plus, organismul se va simţi mult mai bine.