În dorința de a diversifica oferta turistică și de a atrage segmente noi de turiști în municipiu și regiune, Visit Oradea a participat la European Medical Tourism Fair 2023 - Bookingsmed.com, un eveniment de referință pentru turismul medical.

Evenimentul s-a desfășurat în intervalul 16-17 noiembrie, în Chianciano, Italia, și reunește cei mai importanți operatori de turism medical și companii din industria wellness și spa de la nivel european, fiind organizat după modelul business to business, cu acces dedicat exclusiv specialiștilor din domeniu.

Visit Oradea a participat, alături de Hotel President Băile Felix, și prezintă zona ca fiind cea mai frumoasă destinaţie termală din România și una dintre cele mai avantajoase alegeri pentru sănătate, refacere și odihnă, din Europa. În ziua de debut a târgului directorul adjunct APTOR, Alina Butian, a prezentat destinația Oradea în cadrul unei sesiuni dedicate agențiilor de turism specializate în domeniul turismului medical și wellness, precum și altor entități din segmentul turismului balnear. Standul Oradea a fost vizitat și de Iulia Schnecker, ministru consilier în cadrul Biroului de promovare comercială și economică din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană.

„Turismul medical este o nișă pe care trebuie să o cultivăm permanent pentru că se bazează pe o resursă naturală a zonei. Efectele terapeutice ale apelor termale de aici sunt unice în lume și cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Serviciile de wellness și spa sunt completate firesc de arhitectura, gastronomia și agenda culturală bogată a orașului și alcătuiesc un pachet atractiv pentru acest segment de turiști. În această direcție a fost gândită strategic și obținerea statului de areal balnear cu caracter permanent pentru o zonă de 444 de hectare din cadrul orașului, în 2021, titlu obținut în premieră în România pentru un municipiu de dimensiunile Oradiei. Nu în ultimul rând, turismul balnear, de wellness și recuperare medicală este o soluție pentru a menține interesul turiștilor în contextul proiectelor de dezvoltare din zona centrală”, a precizat directorul general Visit Oradea, Alexandru Chira. 

European Medical Tourism Fair 2023 Bookingsmed.com este cel mai amplu târg de turism medical din Europa și oferă o oportunitate esențială pentru întâlniri de afaceri și consolidarea parteneriatelor strategice în acest segment. Visit Oradea va reprezenta Oradea, în perioada 23 – 26 noiembrie, la târgul de turism de la Varșovia, ultimul târg de turism din sezonul de toamnă, piața poloneză fiind o sursă importantă de turiști pentru regiunea de nord-vest.